Restauratie of Renovatie van uw Orgel - De Orgelmaker

Restauratie of Renovatie van uw orgel

Een pijporgel bestaat uit honderden, zo niet duizenden onderdelen, welke niet alleen een  statische, maar ook een bewegende functie hebben. Na verloop van een langere periode zullen bepaalde onderdelen gaan slijten of dusdanig verouderen, waardoor renovatie of restauratie door de orgelmakerij onontbeerlijk is.

Deze werkzaamheden brengen met zich mee dat het orgel geheel of gefaseerd gedemonteerd moet worden.

  • Bij een renovatie wordt het orgel weer goed klinkend en bespeelbaar gemaakt. Alle delen worden dan zo nodig vakkundig  gerepareerd, zodat het weer voldoet aan de eisen.
  • Bij een restauratie wordt door de eerst onderzoek gedaan naar de bouwwijze van de oorspronkelijke orgelmaker en mogelijk ook van hen die er vervolgens aan gewerkt hebben. Het is belangrijk om met die gegevens, samen met de op te maken inventarisatie van de gedemonteerde delen het orgel na overleg zo goed mogelijk te restaureren.

Wat biedt u De Orgelmaker?

De Orgelmaker kan u daarbij voor een betaalbare prijs goed vakwerk leveren, zodat de levensduur en waarde van uw instrument aanzienlijk wordt vergroot. Vele historische instrumenten hebben dat allang bewezen! De kosten zijn uiteraard inherent aan de omvang en complexiteit van de werkzaamheden.

Is uw orgel toe aan restauratie of renovatie?

Neem dan contact op met De Orgelmaker voor een vrijblijvende afspraak.

Voorbeelden van ons werk

Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie Restauratie en Renovatie

(klik voor vergroting)